Dag jogi’s en ouders

Het is zomervakantie en dat betekent dat we eindelijk kunnen aftellen naar ons scoutskamp! Voor jullie staan er dit jaar gezellige fietstochten (naar het meer) op het programma. Zo kunnen we genieten van al het moois wat Bütgenbach ons te bieden heeft!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vervoer fietsen

Om in Bütgenbach te kunnen fietsen moeten de fietsen natuurlijk eerst nog daar geraken. Daarom vragen wij of jullie deze zelf kunnen vervoeren naar het kampterrein. Wij zijn er ons van bewust dat dit natuurlijk niet voor iedereen mogelijk is. Daarom vragen wij om een seintje te geven aan de leiding indien je fietsen kan vervoeren naar de kampplaats. In totaal zijn we met 23 jogi’s en dus ook 23 fietsen. Als sommigen dus nog plekjes over hebben om andere fietsen te vervoeren, zouden ze allemaal (hopelijk) daar kunnen geraken.

Stuur dus een sms of Whatsappberichtje naar: +32 471 67 59 16 (Marie Vrancken) met het aantal fietsen dat je kan vervoeren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fiets in orde

Als je met een groep op pad trekt met de fiets, dan is een goede voorbereiding en een veilige aanpak essentieel om alles vlot en veilig te laten verlopen. Wij geven een aantal praktische richtlijnen en nuttige tips voor vertrek:

Wat moet mijn fiets zeker hebben?

- Een fietslicht vooraan een fietslicht achteraan
- Een witte reflector vooraan gele of oranje pedaalreflectoren
- Een rode reflector achteraan
- Twee remmen (dus een achterrem en een voorrem)
- Een fietsbel
- Twee gele of oranje reflectoren per wiel en/of een reflecterende witte strook langs beide kanten van de banden ofwel beide samen.

Kijk ook het volgende na:

- Werkt de fietsverlichting effectief?
- Staat het zadel goed vast en op een passende hoogte?
- Zijn de spaken voltallig en strak?
- Werd de ketting gesmeerd?
- Staat het spatbord vast?
- Zijn de banden opgepompt?

Hoe zit dat nu met die verlichting?

Op de fiets moet je je lichten aanzetten zodra het donker begint te worden. Je moet ook overdag je lichten aanzetten als je niet meer duidelijk kunt zien tot op ongeveer 200m (dit is de lengte van ongeveer 30 geparkeerde wagens). Dit betekent dat je lichten bijvoorbeeld ook bij mist aan moeten. Het voorlicht is wit of geel. Het rode achterlicht moet 's nachts, bij helder weer, zichtbaar zijn van op een afstand van 100 meter minimum.

Andere verplichtingen

 - Fietshelm

- Herstelkit en reservebanden

Heb je ooit al eens meegemaakt dat je een fietstochtje wilt maken, maar dat de band van jouw fiets plat staat? Het meest voorkomende probleem is “een lekke band”. Tegenwoordig zijn er overal volledige onderhoudssetjes te koop waarmee we het probleem meteen kunnen oplossen. Voorzie ook 2 reservebanden passend op jouw fiets indien de herstelkit geen oplossing meer kan zijn.

- Fietsslot

De kans om een gestolen fiets terug te vinden is niet groot. Daarom is het beter te voorkomen dan te genezen. Een goed slot kan je fiets beveiligen tegen de slimste dief. Zorg daarom voor een individueel slot voor je fiets. (We gaan immers op plaatsen terechtkomen waar we onze fietsen niet allemaal langs elkaar kunnen zetten). De leiding voorziet een lang kettingslot om onze fietsen aan elkaar vast te maken. Dit als extra beveiliging tijdens de momenten dat we onze fietsen wel langs elkaar kunnen zetten.

OPGELET:
De jogi’s zijn zelf verantwoordelijk voor meegebrachte spullen en dus ook voor hun fiets. Wij zijn niet verzekerd voor verlies, diefstal en vandalisme. De leiding zal aan het begin van kamp dan ook duidelijke instructies geven over hoe de fiets zo veilig mogelijk kan worden vastgemaakt en weggezet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook meenemen

Voorzie in je rugzak een stevig lunchpakket en voorzie voldoende drank (water!). Bij warm weer voorzien jullie natuurlijk ook zonnecrème.


Een stevige linker
De jogileiding