Dag jogi’s en ouders

Het is zomervakantie en dat betekent dat we eindelijk kunnen aftellen naar ons scoutskamp! Voor jullie staan er dit jaar gezellige fietstochten op het programma. Zo kunnen we genieten van al het moois wat Geel ons te bieden heeft!

Vervoer fietsen

Op de eerste dag van kamp (11/07) zullen jullie samen met de leiding fietsen naar het terrein.
Onze Tour de France start om 9u ’s ochtends aan de scouts.
Hoewel de fietstocht in het algemeen goed doenbaar is, gaan we toch voldoende pauze nemen!
Breng dus zeker een lunchpakket en voldoende drank mee in je rugzak. Voorzie bij warm weer ook zonnecrème.

Vervoer bagage

De bagage meesleuren op de fiets zal ons helaas niet lukken!
Daarom vragen we om de koffers naar het kampterrein te brengen.
Dit kan op 11/07 rond 14u, wanneer onze jongere takken ook op het terrein aankomen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terugkeer fietsen en bagage

Op de laatste dag van kamp kunnen we alle helpende handen gebruiken om ons terrein netjes achter te laten.
Daarom zal er geen fietstocht terug zijn.
De jogi’s en hun bagage kunnen op 21/07 om 15u terug opgehaald worden.

Voor de fietsen zijn er 2 mogelijkheden:

-      Jullie kunnen de fietsen zelf terug naar huis nemen.

-      De fietsen kunnen meegegeven worden aan kookouder Els Luyten.
De fietsen kunnen dan opgehaald worden op het volgende adres: Herderweg 7, Riemst

OPGELET: Als je je fiets meegeeft aan kookouder Els, haal ze dan zeker ook tijdig af bij haar thuis.

Fiets in orde

Als je met een groep op pad trekt met de fiets, dan is een goede voorbereiding en een veilige aanpak essentieel om alles vlot en veilig te laten verlopen. Wij geven een aantal praktische richtlijnen en nuttige tips voor vertrek:

Wat moet mijn fiets zeker hebben?

- Een fietslicht vooraan
- Een fietslicht achteraan
- Een witte reflector vooraan
- Gele of oranje pedaalreflectoren
- Een rode reflector achteraan
- Twee remmen (dus een achterrem en een voorrem)
- Een fietsbel
- Twee gele of oranje reflectoren per wiel en/of een reflecterende witte strook langs beide kanten van de banden ofwel beide samen.

Kijk ook het volgende na:

- Werkt de fietsverlichting effectief?
- Staat het zadel goed vast en op een passende hoogte?
- Zijn de spaken voltallig en strak?
- Werd de ketting gesmeerd?
- Staat het spatbord vast?
- Zijn de banden opgepompt?

Hoe zit dat nu met die verlichting?

Op de fiets moet je je lichten aanzetten zodra het donker begint te worden. Je moet ook overdag je lichten aanzetten als je niet meer duidelijk kunt zien tot op ongeveer 200m (dit is de lengte van ongeveer 30 geparkeerde wagens). Dit betekent dat je lichten bijvoorbeeld ook bij mist aan moeten. Het voorlicht is wit of geel. Het rode achterlicht moet 's nachts, bij helder weer, zichtbaar zijn van op een afstand van 100 meter minimum.

Belangrijke verplichtingen:

- Fietshelm
- Herstelkit en reservebanden
- Fietsslot

OPGELET:

-      De jogi’s zijn zelf verantwoordelijk voor meegebrachte spullen en dus ook voor hun fiets. Wij zijn niet verzekerd voor verlies, diefstal en vandalisme. De leiding zal aan het begin van kamp dan ook duidelijke instructies geven over hoe de fiets zo veilig mogelijk kan worden vastgemaakt en weggezet.

-      Elektrische fietsen zijn niet toegestaan.

Hebben jullie nog vragen? Stuur een sms of Whatsappberichtje naar: +32 471 67 59 16 (Marie Vrancken - jogileiding).

De jogileiding